MSV 2015: Bylo se na co dívat
Mezinárodní strojírenský veletrh je za námi. Pozornosti návštěvníků se zájmem o technologie balení neunikla balicí linka HELIOS PACKAGING LIVE, která jak název naznačuje, nabídla v přímém přenosu komplexní balicí proces čokolád od robotického ukládání až po odvoz palet na místo určení. Rušno bylo na stáncích s roboty.
 
Návštěvníci si mohli například vyzkoušet robotické nástroje ovládané pomocí iPhone 6, či 3D vizualizaci navrhovaných projektů a tak bychom mohli dlouho pokračovat. Podrobněji se budeme jednotlivým zajímavým produktům věnovat na portále: www.packagingherald.cz.
 
Adriana Weberová
web editorka
weberova@packagingherald.cz

 
Pojem „igelitky“ se nedoporučuje používat
Obalový institut SYBA přišel s nápadem pokusit se o nalezení shody v obalových termínech. Na prémiovém setkání tzv. Terminologických čtvrtků skupinka expertů doporučila například vyhýbat se termínu igelitová taška.

Více →

 
Alza dostala vysokou pokutu za to, že nerecyklovala
E-shop Alza dostal od České inspekce životního prostředí (ČIŽP) pokutu 1,8 milionu korun kvůli porušování zákona o obalech.  

Více →

 
Chytré lahve na víno bojují proti padělkům
NFC OpenSense tagy jsou tenké flexibilní tagy, které pomohou detektovat produkt například prostřednictvím smartphonu. Štítky obsahují jedinečné identifikátory.

Více →

 
INX International otevřel v Praze
nový výrobní závod inkoustů
Společnost INX Digital Czech otevřela nový výrobní závod. Objekt o výměře téměř 3995 metrů čtverečních byl vybudován jako centrum poskytující služby a podporu zákazníkům využívajícím digitální řešení.  

Více →

Tato zpráva je oznámením internetového portálu www.packagingherald.cz.
Copyright 2015 KON Agency s.r.o., Na Květnici 616/4, Praha 4. Všechna práva vyhrazena.

  Twitter    LinkedIn